Artiklen indeholder reklamelinks

Direct mail er ikke noget, der hører det forrige århundrede til. Selvom vi bevæger os over mod digital markedsføring, som kun rammer os gennem farvede pixels på en skærm, kan man stadig skabe salg og omsætning med fysisk post.

Man kan dog ikke bare oversætte eksempelvis en e-mailkampagne direkte til fysisk post. Man bliver nødt til at tage hensyn til det medie, man bruger, ellers får man ikke succes.

Derfor skal man måske tænke sig om en ekstra gang, inden man sender materialet til trykken. Direct mail skal bruges på den rigtige måde, og er man ikke vant til at arbejde med den kanal, kan man her læse nogle tips til at få mere ud af sin direct mail-kampagne.

Brug det med omhu

Det første råd til at få mere ud af en direct mail-kampagne er at bruge det med omhu. Det betyder, at man ikke kan spamme folks fysiske postkasser som et eksempel. Tænk over, hvad det er for et medie, og læg dig op ad de styrker, det fysiske brev har.

Noget af det fysiske breve kan i forhold til elektroniske breve og lignende digitale kanaler er en følelsesmæssig respons. Vi reagerer simpelthen anderledes følelsesmæssigt, når vi får et brev i hånden, end når vi læser en e-mail.

Derfor kan man eksempelvis gå skridtet videre og skrive breve i hånden, hvis man virkelig gerne vil nå følelsesmæssigt ind til modtageren.

Flere virksomheder har haft held til at komme i kontakt eksempelvis med skyldnere, som ikke åbner deres rudekuverter, hvis de i stedet har fået et håndskrevet brev.

Husk du kan sende mere end papir

Fidget spinner

En fordel ved at dumpe fysisk ind ad brevkassen er, at du kan pakke flere ting med i brevet. Det behøver ikke kun være budskaber på papir.

Meget markedsføring er hængt op på, at man skal give modtageren værdi, og det har man i den grad mulighed for med fysisk post. Måske er det en lille vareprøve på et ny smagsvariant lakrids, eller måske er det en fidget-spinner med dit logo på.

Fidget-spinneren er nok allerede uddateret, men det er også bare et eksempel. Ved at blive leveret fysisk kan man også få fysiske ting med og gøre det mere interessant for modtageren.

Få vejledning fra eksperterne

Man kan ikke komme uden om, at det er en god ting at kunne få hjælp. Hvis du ikke selv har kapaciteten til at trykke og sende alle brevene selv, skal du nok ud i en aftale med en ekstern virksomhed om at stå for meget af processen.

Selvom det kan lyde indlysende, så er det altid en god ide at spørge den eksterne virksomhed, om de har råd og tips. De sidder på så meget viden, som du kan få glæde af, at det vil være en skam ikke at udnytte det.

Det kan eksempelvis være, at de kan se, at hvis man skærer lidt af bunden eller toppen eller bruger et lidt andet papir, kan du få vægten ned, og så kan du spare mange tusind kroner på portoen. Det er sådan noget, man ikke selv tænker på.