Artiklen indeholder reklamelinks

Når man står over for beslutningen om at udskifte noget gammelt til noget nyt, kan det være svært at blive enig med sig selv om at rykke videre. Enten har den gamle version fået affektionsværdi, eller også er det besværligt eller dyrt at skifte til den nye version.

Uanset hvad årsagen til, at man udskyder, er, forholder det sig oftest sådan, at det skal gøres før eller siden. Samtidig forholder det sig også ofte sådan, at det faktisk godt kan betale sig, at få gjort det skifte. Det er i hvert sådan, det hænger sammen, når man taler om hjemmesiden. Her får du en forklaring på hvorfor.

En virksomhed er nødt til at følge med udviklingen

Det er ikke blevet nemmere at drive virksomhed. Det hører man mange sige, fordi der sker så meget. Markederne forandrer sig hele tiden, og vilkårene forandrer sig hele tiden. Samtidig har globaliseringen medvirket, at der er kommet flere konkurrenter til. Disruption er et af tidens hotte ord, og der er en vis grad af sandhed over det.

En af de ting, der også skærper konkurrencen mellem virksomhederne er internettet og al dets væsen. Internettet er stedet, hvor alting mødes og alting forandres. Her kan man starte virksomhed, man kan tjene penge hjemme fra sofaen, og man kan blive kendt. Man kan også bare poste kattebilleder på Facebook.

Hvis man ikke vil sakke håbløst bagud, er man imidlertid nødt til at følge med den udvikling. Det kræver, at man har en virksomhedsleder, der er såkaldt ”omstillingsparat: Altså åben over for det nye, nysgerrig og villig til forandring. Det er ikke alle, der kan det, men det er dem, der kan, der lykkes!

Gamle hjemmesider bliver ikke fundet

Hvordan kan det hænge sammen, at en gammel hjemmeside er dyr – og måske endda dyrere end en ny?

Noget af det, der er mest vigtigt for en virksomheds online tilstedeværelse, er dens hjemmeside. Uden en hjemmeside er det svært at blive fundet af sine potentielle kunder. Det kan dog lade sig gøre at komme langt kun med sociale medier – men hvad skal brugerne så gøre, når de gerne vil købe noget?

En gammel, uopdateret hjemmeside kommer i den forbindelse til at være en dyr fornøjelse. Alle de brugere, der ikke finder dig, eller som ikke bliver konverteret på din dårlige hjemmeside, er fortjeneste, du kunne have fået. Måske tænker du, at virksomhedens hjemmeside aldrig har gjort noget godt for forretningen?

Så er det nok fordi, den aldrig har været god. Blandt såkaldte SEO-eksperter siges det, at ”det bedste sted at gemme et lig er på side 2 i Google”. Hvorfor? Fordi ingen nogensinde kigger på side 2 af søgeresultaterne! Hvis ikke det dukker op på side 1, er det nok ikke særligt relevant. Det er brugernes oplevelse.

En gammel, langsom hjemmeside, der ikke er mobilvenlig, bliver lynhurtigt trukket langt ned i søgeresultaterne. Google, som værner om deres brugeres oplevelse med søgemaskinen, straffer manglende mobilvenlighed, langsom sideindlæsning og uopdaterede hjemmesider hårdt.

En ny hjemmeside kan gøre forskellen

Hvis du vil sikre din virksomhed, er du med andre ord nødt til at erkende, at en ny hjemmeside er nødvendig, for at I ikke bliver smidt så langt ned i Googles søgeresultater, at jeres potentielle kunder aldrig finder jer. Derefter kommer et langt, sejt træk – arbejdet med SEO (søgemaskineoptimering).

Ud over jeres SEO, skal I også have styr på:

  • Sociale medier
  • Mobilvenlighed
  • Blogging/ content marketing
  • Og meget andet.

Mange online bureauer har styr på alt fra webdesign til online markedsføring, så det er muligt at få det hele samlet på ét sted. Det gør, at man kan føle sig mere tryg ved den behandling, man får, fordi man ved, at virksomheden trods alt kender ens virksomhed ret godt.