Artiklen indeholder reklamelinks

Den teknologiske udvikling suser afsted, og vi bliver hele tiden mere og mere mobile. I dag skal vores teknologi nemlig være mobilt, og det skal indeholde de programmer vi benytter til at kommunikere med i dagligdagen, da det er vigtigt for os, at vi har vores kalender, e-mail, opslagsværk og sociale medier lige ved hånden, da vi skal kunne kontaktes og kontakte hvor som helst og når som helst.

I den seneste årrække er der kommet et hav af nye mobile enheder på markedet. Det gælder blandt andet tablets og iPads, som er lidt mere avancerede og større end vores smartphones, men samtidig meget mindre end vores computere.

Fremtiden er mobile enheder

Der er i dag en tablet og smartphone at finde i stort set alle danske hjem. Smartphones bruger vi som telefonbog, kommunikationsværktøj, nyhedslæsning og til at finde produkter og ydelser. Tablets kan bruges til det samme og derudover også som arbejdsstation, da der tilmed kan tilsluttes et tastatur. Flere og flere danskere vælger derfor en tablet eller iPad fremfor en almindelig bærbar computer.

Tablets og iPads er nemlig langt mere mobile, de kan være i mindre taske, og de giver mulighed for brug af sim-kort, så man har alting med sig hele tiden.

Det er dog ikke kun tablets, der er en trussel over for computerne. Også smartphones er gennem årene blevet mere og mere populære. De har dog ikke endnu opnået helt den samme status som potentiel arbejdsstation i samme grad som tablets, hvilket højest sandsynligt skyldes den mindre størrelse på skærmen.

Smartphones bruges dog af mange som den foretrukne enhed til aktivitet på nettet i alle facetter.

Webdesign tilpasser sig

Webdesign er blevet nødt til at følge med i den teknologiske udvikling og overgangen til et større brug af mobile enheder. Langt de fleste bruger nemlig deres smartphones og tablets til at slå produkter og ydelser op, surfe rundt på nettet og navigere rundt på alle de mange forskellige hjemmesider.

Det er det store brug af mobile enheder, der har tvunget hjemmesiderne til at være mobilvenlige eller responsive, som det også bliver kaldt.

Hvis en hjemmeside ikke er responsiv, bliver brugervenligheden forringet, og det skræmmer brugerne væk fra siden. Det er nemlig vigtigt at kunne læse, handle og interagere nemt rundt på nettet, og det skal kunne passe til vores mobile enheder – ellers tager det for lang tid.

Det responsive webdesign der er tilpasset forskellige enheder, har tilmed en positiv effekt på en sides placering i Googles søgeresultater. Mobilvenligheden er nemlig en stor del af søgemaskineoptimering. Google fokuserer nemlig meget på brugervenlighed, når de indekserer de forskellige sider i deres søgeresultater, og det er ikke ligegyldigt at være i toppen af søgeresultaterne.

Smartphone og tablets bruges også af de små

børn og smartphonesDe mobile enheder er over de seneste par år også blevet et vigtigt pædagogisk redskab. De benyttes af børn allerede fra en tidlig alder, og kombinerer leg og læring på en enkel og underholdende måde.

Mange oplever, at indlæringen bliver mere effektiv, når det er underholdende. Især iPad’en bliver benyttet af børn, da den er meget brugervenlig også for de helt små. Apples software anses som værende driftssikker, og der udvikles software til børn.

De mobile enheder er altså i den grad kommet for at blive. Teknologi er i en rivende udvikling, og det kan være svært at sige hvilke enheder, der i fremtiden vil være brugernes foretrukne.