Artiklen indeholder reklamelinks

Du kan næsten ikke google noget om markedsføring uden at støde på nogen, der siger, at man når langt ved at gøre sin henvendelse til den potentielle kunde personlig. Det er noget af tiltrækningen ved remarketing, fordi man kan få folk til at føle, at budskabet er til lige præcis dem og ingen andre.

Strategien er god, men det kan i nogle situationer være svært at se, hvordan man lige knækker nøden med at gøre sine produkter personlige. Der er som regel penge at spare, jo flere ens eksemplarer, man kan trykke, og det bevæger sig jo væk fra personliggørelsen.

Heldigvis er der flere ting, man kan udnytte til sin egen fordel, når man skal markedsføre sig selv på en personlig måde – også når det handler om trykte produkter.

Direct mail er effektivt, når det bruges rigtigt, og man behøver ikke finde frem til folks navne, for at det føles personligt. Meget information man kan bruge til denne slags ting findes faktisk allerede, hvis man bruger hovedet.

Vejnavne bliver genbrugt

Selvom man ikke tænker over det, ved de fleste egentlig godt, at stednavne nogle gange bliver genbrugt. Eksempelvis er der tre byer i Danmark, der hedder Nykøbing, som ligger på Falster, Sjælland og Mors.

Sådan er det også med vejnavne. Bolius har også skrevet lidt om dette, og de er kommet frem til, at Lærkevej er det mest udbredte vejnavn i Danmark. Det er blevet brugt hele 208 gange, og derfor er der mange, der bor på Lærkevej.

Det kan man bruge i markedsføringen. Eksempelvis kan man lave flyers, der fortæller om et tilbud, som kun gælder folk, der bor på Lærkevej.

Her er det nok mest oplagt i forhold til ydelser som havearbejde, fliserens og lignende, hvor arbejdet skal udføres på stedet, så man sikrer, at folk rent faktisk bor på en Lærkevej, men tricket fungerer stadig – især hvis man støder på et vejnavn, der er mange af i området.

Demografien spiller ind

Post udbringelse

Det er relativt let at finde ud af noget om forskellige områder i landet. Og om man vil det eller ej, så er der forskellige karakteristika for de forskellige områder i landet.

Henvender man sig til det yngre segment, kan man med fordel printe et budskab, som naturligvis slår på det yngre segment, men koncentrere sine fordeling af ressourcerne omkring de store byer i Danmark.

En undersøgelse fra AE viser nemlig, at mange af de gennemsnitligt yngste kommuner findes i disse byer, og det giver god mening. Det er nemlig studiebyer, så derfor tager mange unge mennesker hertil for at studere, og man kan ramme relativt mange unge med en personlig besked.

Brug øjnene til den lokale markedsføring

Hvis vi igen kigger på den lokale målgruppe, kan det være så simpelt som at bruge sine øjne. Det er ikke unormalt, at forskellige ejerforeninger, blinde veje og andre små sammenslutninger af huse har retningslinjer for, hvordan ens grund og hus skal se ud.

Det kan være, at hækken skal være en bestemt art, eller måske er alle tagene på denne udstykning den samme slags. Så er det oplagt at lave markedsføring til lige præcis dem, der har denne type hæk eller tag.

Det kan også sendes som reel direct mail-kampagne gennem posten, men ellers kan det også give god mening at få det printet og aflevere som flyer i folks postkasser.