Artiklen indeholder reklamelinks

Et begreb man let kan støde på inden for tryk, print og distribution er fulfilment. Men hvad dækker det egentlig over? Det er ikke nødvendigvis et ord, man på dansk instinktivt vil vide, hvad dækker over, så det kan godt kræve lidt forklaring.

Heldigvis kan vi hjælpe med at forklare, hvad fulfillment dækker over – i hvert fald hos mange virksomheder, der tilbyder det. Der kan naturligvis være små forskelle, men i grove træk betyder fulfilment det samme, uanset hvor man spørger efter det eller bliver tilbudt det.

Ordet fulfilment er ikke så let at forklare, fordi det er meget flydende, hvad det kan dække over. En fulfilment-aftale vil se forskellig ud fra den ene aftale til den anden, og det kan sagtens vise sig, at ikke to fulfilment-aftaler er ens.

Man kan dog godt sætte nogle rammer op for ordet, så man får en vis forstand på, hvad man kan forvente, hvis ens leverandør eller samarbejdspartner inden for tryk, print og distribution snakker om fulfilment.

Fulfilment er næsten synonymt med skræddersyet

Hvis man har en fulfilment-aftale med sin leverandør eller samarbejdspartner, kan man godt sige, at man har en skræddersyet aftale. Man har en aftale, som drejer som om nogle specifikke ting, som ikke bare er nogle ydelser, man kan ”tage ned af hylden”.

Det kan sådan set godt være en særlig kombination af standardydelser, det vil det være i mange tilfælde, men fulfillment-delen ligger så i kombinationen. Selvom man får nogle standardydelser, vil der være en kombination, som passer l ige præcis til din virksomhed.

På mange måder kan man godt sætte lighedstegn mellem fulfilment og skræddersyet. I begge tilfælde handler det om, at man får noget, som er tilpasset individuelt til modtageren, og som man ikke bare vælger fra et standardkatalog eller tøjstativ.

Man aftaler med sin leverandør eller samarbejdspartner, hvad der er brug for, og hvordan forskellige dele af aftalen skal løses. De aftaler bliver til efter samtaler mellem virksomhederne, og når man har fundet ud af udfordringerne, finder man sammen løsningerne.

Eksempelvis både print og distribution

Fulfilment loesning

For at gøre det lidt mere konkret, kan vi tage et eksempel. En virksomhed sender tit foldere, flyers og andet markedsføringsmateriale, og de skal tit bruge udprintet materiale til messer, konferencer og lignende. De har ikke selv investeret i trykkeriudstyr eller industrielle printere, så den del får de en samarbejdspartner til.

Fulfilment vil i denne forbindelse være den aftale, der er imellem virksomhederne. Som fast kunde vil distributionsvirksomheden eksempelvis kunne have opmagasineret den anden virksomheds brevpapir, så der er hurtig adgang til de rigtige papirer at trykke på.

Aftalen kan også inkludere, at distributionsvirksomheden står for distributionen af materialerne, når de skal sendes ud til modtagere. Altså at der bliver taget hånd om porto, pakning, eventuel transport til postvæsnet og den slags.

På den måde kan man som virksomhed, der skal have produceret og måske udsendt materiale med jævne mellemrum få en samarbejdspartner og en aftale, som tager sig af alt det praktiske ved at sende markedsføringsmateriale ud. Så skal man bare selv finde på materialet.