Artiklen indeholder reklamelinks

Når du vil sætte gang i en kampagne med en større forsendelse, er det en god ide, at du har tjekket dit datasæt, inden du ruller snebolden ned ad bjerget. Hvad enten det er direct mail i marketing, om du vil sende et magasin ud, eller om du bare vil omdele flyers til dine kunder, skal du have styr på grundlaget for den produktion og distribution.

Du har et stort sæt data med adresser, navne og måske har du mere, og det er det, der udgør udgangspunktet for din kampagne. Du kan selvfølgelig også vælge en kampagne, som bare omdeles til alle i et bestemt område, men som regel er det mere effektivt at sende noget til folk, som er adresseret til den enkelte.

Vi mennesker kan godt lide at føle os unikke, og det gør man også, hvis man har fået noget, som er adresseret specifikt til en.

Ved at have et godt datasæt kan du få flere strenge at spille på i din kampagne, fordi du kan bruge informationerne i dit datasæt til at målrette endnu bedre, end hvis det er en simpel kampagne, der skal omdeles til alle i et bestemt område.

Giv dine data en databehandling

Måden at sikre sine datas kvalitet er ved en databehandling. Det er en lidt løs paraplyterm, som dækker over forskellige måder at kvalitetssikre data. Fælles for dem er dog, at dit datasæt bliver bedre for dig, hvis det har været igennem en grundig databehandling.

Noget som dubletter er en ting, man kan undgå, hvis man giver sine data en databehandling, inden man sætter trykkemaskinerne i gang. Jo større et oplag man skal trykke, jo flere dubletter kan der være, og så ender man med at trykke flere end nødvendigt.

Derudover gør det ikke noget godt hos modtageren, hvis der ender med at være to ens breve eller flyers i postkassen. Et eksemplar er fint, så kan man tage stilling til det, men to eller flere så bliver det bare fysisk spam og kan let ryge ud med det samme.

Et andet typisk problem med et datasæt, der ikke har været igennem en databehandling er sådan noget som forkerte adresser. Når folk er flyttet, er dine data ikke nødvendigvis opdaterede, men det kan give god mening.

Robinsonlisten er vigtig

Robinsonlisten

Det er dit ansvar som virksomhed, der sender noget adresseret materiale ud, at du ikke rammer dem, du ikke må. Den såkaldte Robinsonliste dikterer, hvem man ikke må sende markedsføringsmateriale til, adresseret til den enkelte. Robinsonlisten hedder også markedsføringsbeskyttelse.

Hvis man alligevel skulle sende noget adresseret til en borger, der er skrevet på Robinsonlisten, risikerer man bøder. Det sker med jævne mellemrum, at virksomheder alligevel får overset navne på listen, og det koster. Sidste år fik en virksomhed en bøde på 200.000 kroner for at forbryde sig mod denne regel.

Det er altså ikke helt ligegyldigt, at man får tjekket sit datasæt op imod Robinsonlisten. Hvis det ikke bliver gjort, risikerer man altså at skulle betale for mere end bare prisen på ens kampagne.