Artiklen indeholder reklamelinks

Hvis man ofte skal bruge printerede materialer, som kan have forskelligt indhold fra gang til gang, er det en god ide at kigge efter en virksomhed, som tilbyder digitaltryk. Det er nemlig den form for tryk, der passer bedst til de produkter, der er omskiftelige.

Det har noget at gøre med den tekniske del af processen i forhold til tryk. Det er nemlig ikke bare at kaste noget blæk på noget papir – naturligvis.

Man kan nemlig trykke på flere forskellige måder, som hver især har sine styrker og svagheder, og det kan have indflydelse på prisen.

Digitaltryk er let at ændre i

Den primære grund til, at digitaltryk er så fleksibelt, er, at det bliver printet ud fra en fil, som man sender til trykkevirksomheden. Så er det – i meget grove træk – en forvokset version af ens printer derhjemme, som skyder blækket ud på papiret.

Ud kommer så brochurer, magasiner, foldere, flyers eller hvad man nu skal have trykt.

Processen er relativt simpel, også hvis man gerne vil have skiftet noget ud. Tag nu et rejsebureau, som sælger charterrejser. De vil gerne have en folder, de kan dele ud på Strøget, som handler om rejser til Thailand, men de vil også gerne have en om rejser til Indonesien.

Meget af indholdet er det samme – samme selskab, stadig danske rejseguides, stadig kvalitetstjekkede hoteller, stadig all inclusive og alt den slags – så det er faktisk kun lige delene om rejsemålet, der skal være forskellige.

Her kan digitaltryk let skifte en del ud og trykke noget andet, uden det forsinker eller fordyrer processen synderligt.

Tryk på ’gammeldags’ facon kan også noget

Den måde man trykker i store partier i dag er faktisk ikke så forskellig fra den måde, man trykte i meget gamle dage. Eller den måde kartoffeltryk hjemme i stuen fungerer.

Måden man forbereder den del, der skal sætte blækket på papiret, er godt nok anderledes, men i det store hele laver man stadig en plade med ens motiv, som bliver trykt ned over papir.

I dag kan man bruge lasere til at gøre en plade klar til tryk, men især de større plader kræver noget tid til at forberede disse plader, så de får trykt det rigtige. Hvis det er en stor plade til større tryksager, tager det naturligvis længere tid at få forberedt hele pladen.

Det er til gengæld også en af grundene til, at man kan spare penge ved at få de helt store oplag trykt på denne måde. Her kan man få trykt hele papiret på en gang, fordi trykpladen kan nå hele papiret. Modsat printeren derhjemme, der starter fra toppen og arbejder sig ned over papiret.

Spørg altid om hjælp – du får som regel god vejledning

Med mindre man arbejder med tryk, er der ingen, der forventer, at du har styr på alle processer i forhold til tryksager. Det er sandsynligvis ikke det, der er din spidskompetence, ellers havde du nok selv haft materiellet til at trykke dine ting.

Derfor kan man altid spørge sin trykkevirksomhed til råds. De kan sandsynligvis se noget, du ikke har kunnet se, fordi de er eksperter på deres område.

Man kan faktisk let komme ud for, at der er ting omkring selve det at trykke materialerne, som kan have en påvirkning på projektet, som man ikke selv er opmærksom på. Derfor kan man altid læne sig op ad fagfolkenes viden.