Artiklen indeholder reklamelinks

Mobile first indexet er på vej, og derfor bliver det endnu vigtigere med et mobilvenligt webdesign. Det findes selvfølgelig forskellige måder at lave en mobilvenlig side – du kan blandt andet lave en mobilversion af din hjemmeside (fx m.domæne.dk), eller du kan lave en responsiv hjemmeside.

Der er mange fordele ved at vælge netop en responsiv hjemmeside. Den vigtigste grund er selvfølgelig, at Google med mobile first index vil prioritere hjemmesider, der er optimeret til de små skærme på mobiltelefoner.

For at være synlig i søgeresultaterne kræver det også en indsats inden for søgemaskineoptimering. Heldigvis bringer et responsivt webdesign også nogle SEO-fordele med sig.

Brugervenlig hjemmeside

Med et responsivt webdesign bliver det lettere for de besøgende at navigere rundt på siden. Lettere navigation er også lige med, at den besøgende bruger længere tid på hjemmesiden. Dermed er sandsynligheden for at den besøgende konverterer også større.

Hvis vi tager SEO-brillerne på, kigger Google på, hvor lang tid en besøgende bruger på hjemmesiden. Tid brugt på siden er for Google en indikator for, om siden skaber værdi for de besøgende. Hvis de besøgende ikke fik den værdi, de søgte, ville de også hurtigt forlade hjemmesiden igen. Dette fører os videre til næste punkt:

Lavere bounce rate

Bounce rate

Bounce raten er et udtryk for, hvor mange besøgende, der forlader hjemmesiden igen uden at klikke sig videre. For Google er bounce raten et udtryk for, at de besøgende ikke har fundet indholdet relevant ud fra det, de søgte efter. Derfor vil en høj bounce rate også have en negativ indflydelse på dine placeringer i søgeresultaterne.

Med en responsiv hjemmeside er risikoen for, at en besøgende forlader siden med det samme igen mindre, end hvis din hjemmeside ikke er mobilvenlig. Dette er selvfølgelig forudsat at indholdet på hjemmesiden er relevant for den besøgende.

En responsiv hjemmeside gør det meget lettere for den besøgende at navigere videre til andre undersider, og dermed vil bounce raten også falde.

Hurtigere indlæsningshastighed

Som du allerede ved, så spiller indlæsningshastigheden en stor rolle for din søgemaskineoptimering. Tålmodigheden blandt internetbrugere er i dag meget lav, og vi forventer alle, at en hjemmeside indlæses på 1-2 sekunder.

Indlæsningshastigheden for responsive hjemmesider er som regel hurtig – netop fordi siden er bygget til at blive vist på små skærme. Det påvirker altså din SEO positivt.

Undgå duplikeret indhold

Undgå duplicate  content

Duplikeret indhold er et absolut no go, når vi snakker SEO. Derfor bør du altid skrive unikke tekster til sine services, produkter og øvrige undersider på din hjemmeside. For nogen er dette en selvfølge, andre falder i fælden med at kopiere produkttekster især.

Hvis du har en mobil udgave af din hjemmeside (fx m.domæne.dk) har du så overvejet, om det er det samme indhold, der står på m.domæne.dk og domæne.dk? Hvis det er tilfældet, er der tale om duplikeret indhold.

Har du derimod en responsiv hjemmeside, er du ude over dette problem. En responsiv hjemmeside viser nemlig det samme indhold uanset, hvordan det vises. Indholdet tilpasser sig blot størrelsen på skærmen.

Er du i tvivl om du har to versioner af din hjemmeside? Så tjek din URL-struktur. Er dine URL’er ens, så har du ikke duplikeret indhold.