Artiklen indeholder reklamelinks

Det har aldrig været vigtigere at have styr på sin online tilstedeværelse. Det ser vi igen og igen, når virksomheder kommer ud i digitale shitstorms, som kan give svære økonomiske følgeskader. Vi ser også, hvordan gamle kendinge på markedet bliver overhalet indenom af unge, innovative virksomheder.

Et af de steder, hvor mange af de ”gode gamle” har lidt store tab, er på deres online tilstedeværelse. De har ikke forstået at være til stede på en måde, så shitstorms kunne undgås – eller så de kunne følge med den online udvikling. Fona er et godt eksempel på en virksomhed, der ikke formåede at følge med.

Er man ikke parat til at investere i sin webidentitet, kommer det til at koste på bundlinjen i det lange løb. Der skal simpelthen e-handel til – uanset om det så er med en webshop eller ej. Man skal være der, så brugerne kan finde ud af, at man findes, og så de kan researche, før de køber.

En hjemmeside er ikke bare en hjemmeside

Hvis I som virksomhed naturligvis er helt med på, at I skal bruge en hjemmeside for at være ordentligt til stede på nettet, så har I allerede taget et vigtigt skridt på vejen for at redde jeres virksomhed fra den online konkurrence. Men er jeres hjemmeside responsiv?

At en hjemmeside er responsiv vil sige, at den ”responderer” – reagerer. Altså på den platform, den bliver vist på. Hjemmesiden tilpasser sig til den platform, som brugeren opererer fra. Kort fortalt: Hjemmesiden ændrer størrelse, så den passer til den skærm, som brugeren sidder på.

Men det er ikke nok, at hjemmeside bliver mast sammen, så den næsten kan passe ind på en lille skærm. Den skal også tilpasse elementerne, så den fortsat er brugervenlig at gå til. I dag taler man ovenikøbet om ”mobile first” inden for webdesign – at det er vigtigere, at hjemmesiden ser godt ud på mobiltelefoner end på computerskærme!

Responsivitet betaler sig

I den kommende tid vil vi se, at cirka 75 % af besøgende på en hjemmeside kommer fra mobilen. Det er fordi folk i højere grad bruger deres smartphones til at surfe på internettet med, frem for at gå over, tænde computeren og slå hjemmesideadressen op. Smartphonen har vi jo klistret til hånden i forvejen.

En hjemmeside skal altså være mobilvenlig. Det er absolut nødvendigt – eller kan det faktisk næsten være ligegyldigt, om I har en hjemmeside. Så hvis jeres hjemmeside ikke er responsivt designet, skal den klare anbefaling lyde: Få de nu fixet!

Noget, der ofte holder virksomheder tilbage, når det gælder en ny hjemmeside, er at det er dyrt, hvis det skal gøres ordentligt. En ny hjemmeside kan godt koste et par hundrede tusinde, hvis det er en stor og kompleks hjemmeside. Den kan selvfølgelig også koste meget mindre, hvis den ikke skal have så meget fyld.

Det, der er værd at bemærke, er, at hvis man undlader at få en ny hjemmeside, har man ingen chance for at vide, hvor meget forretning, man går glip af. En af konsekvenserne ved at have en gammel hjemmeside, der ikke er responsiv, er nemlig, at Google straffer det. Derfor ryger man ud af søgeresultaterne, og så bliver man ikke fundet af sine potentielle kunder – der i stedet går til konkurrenten. En ny hjemmeside kan derfor godt ende med at være billigere end den gamle, fordi den gamle simpelthen er dyr i tabt omsætning.