Artiklen indeholder reklamelinks

Flere og flere tænker på det trykte medie som en udgået form for markedsføring, men det er altså ikke helt tilfældet endnu. Offline markedsføring som for eksempel magasiner kræver ikke netadgang eller strøm, og kan læses overalt. Det er netop de aspekter, der gør, at der stadig er mange, der sætter pris på magasiner.

Nogle virksomheder vælger de trykte magasiner fra, da de er af den overbevisning, at det ikke er muligt at segmentere magasinposten. Det er dog en udbredt misforståelse, idet man sagtens kan segmentere magasinpost og dermed gøre sådan, at det kun er en del af modtagerne, der får et bestemt indstik eller følgebrev.

Indstik og følgebreve

Omkostninger ved digitaltryk – kan det betale sig at investere i eget trykkeri? Nogle gange går magasinet naturligvis direkte fra tryk og ud i postkasser landet over, men nogle gange er vejen fra trykkeriet ikke helt så hurtigt overstået.

Indstik eller følgebreve bliver ofte brugt i magasinpost. Det kan være alt lige fra en rabatkupon til vareprøver som for eksempel cremer.

For mange virksomheder er det vigtigt at være i stand til at kunne segmentere de forskellige indstik. På den måde får man det rette budskab frem til den rigtige modtager, hvilket også giver mulighed for at tilpasse sin markedsføring.

Adressering

Adressering af magasinerNår et trykt magasin først har fået de ønskede indstik, kommer man til adresseringen af magasinposten. Det foregår oftest ved hjælp af maskiner, og kan gøres på stort set alle former for overflader.

Adressering af magasinpost kræver en vis fortrolighed. Det er vigtigt, at kundernes personlige oplysninger bliver håndteret med et højt sikkerhedsniveau.

Det er derfor vigtigt, at man som virksomhed har tillid til den leverandør, der ordner adresseringen på magasinerne.

Når magasinerne er adresseret, og har fået de rette indstik og følgebreve, er de klar til at komme ud i læsernes postkasser.

Fordele ved magasinpost

De fysiske magasiner er så småt ved at blive overhalet af e-magasiner. Det skyldes blandt andet, at læserne ser en lang række fordele ved e-magasinerne. Der findes dog også nogle fordele ved magasinpost, som mange læsere sætter pris på.

En af fordelene er, at man læser noget, som ikke fremgår af en tablet eller en smartphone. Rigtig mange læsere har svært ved at vænne sig til at skulle læse nyheder og andet indhold på elektroniske enheder.

Derudover er der også fordelene omkring indstik og følgebreve i magasinpost. Det er en stor fordel for virksomheder, at de kan medsende rabatkuponer, vareprøver og andre reklamegenstande i magasinposten. Det er ikke muligt at få en prøve på en håndcreme med et e-magasin – i hvert fald ikke lige med det samme – og det er derfor også en af fordelene ved magasinpost.

Der er altså stadig grund til at tro på det trykte magasin, på trods af at e-magasinerne så småt tager over for de fleste danskere. E-magasinerne har nemlig også rigtig mange fordele, som blandt andet er, at:

  • Der er ingen omkostninger til tryk af magasinet
  • Læserne kan shoppe direkte fra magasiner, da man kan linke fra en side til en anden
  • Der kan inkorporeres både video og lyd
  • Der kan indarbejdes søgemaskineoptimering og målbarhed
  • Der kan blive skabt indhold, som er interaktivt

Alle disse fordele har en stor betydning, når læsere skal vælge mellem trykte magasiner og e-magasiner. Det hele skal gerne være nemt, og vi skal gerne kunne gøre det hele fra vores tablet eller smartphone. Fysiske magasiner er en smule bagud, og bliver måske mere brugt af det ældre publikum.