Artiklen indeholder reklamelinks

Vi har gennem de sidste årtier i den grad taget internettet til os. De teknologiske fremskridt bliver med at overraske os, og giver samtidig internettet et kæmpe potentiale. Mange så forholdsvis hurtigt internettet som en markedsføringsmulighed og online markedsføring har gennem de seneste år været igennem en rivende udvikling. Her er der både tale om sociale medier, søgemaskineoptimering og generelle reklamer og annoncer rundt omkring på nettet. Potentialet i online markedsføring på internettet har skabt en branche med stor efterspørgsel på deres ydelser, men betyder det, at de gode gamle avisannoncer og reklamer er overflødige? Det tager vi et kig på i denne artikel.

Lokale reagerer ikke på online markedsføring

Det er ikke i alle tilfælde, at markedsføring online fungerer bedre end offline. Hvis man som restaurant eller bar ønsker at få fat i de lokale, kommer man stadig langt med offline markedsføring. I et lille lokalsamfund vil der oftest være en lokalavis, som i nogen grad stadig fungerer som nyhedskanalen i lokalsamfundet.

Dog har man i online markedsføring også taget stilling til den lokale markedsføring gennem såkaldt lokal SEO, der får virksomheders hjemmesider i en høj placering i søgemaskinerne, når der søges på nogle bestemte ydelser eller produkter i bestemte byer. Det er altså lidt online markedsførings modspil til de lokalområder, der reagerer på lokal markedsføring i form af avisannoncer, bannere osv.

Rollerne er byttet rundt

er-offline-markedsfoering-gaaet-i-glemmebogen-tvFørhen kom man ud til sine kunder gennem annoncer i TV og i avisen, men i dag foregår det gennem nyhedsmails, sociale medier og søgemaskineoptimering. En del af skyldes kan lægges over på det stigende online salg. Mange millioner danskere handler i dag udelukkende på nettet. Det er nemlig muligt at købe alt lige fra madvarer til kæledyr. Denne tendens har givet offline markedsføring en helt ny rolle i markedsføringsbranchen.

Gennem offline markedsføring rammer man nemlig potentielle kunder, når de har paraderne nede, og det giver en helt anden synlighed. De behøver altså ikke have vist interesse for produktet eller virksomheden før, og de har altså endnu ikke undersøgt selve markedet. På den måde vækker man et behov hos den potentielle kunde, og får dem til at forbinde produktet med reklame eller annonce, de har set i fjernsynet eller avisen.

Derudover rammer man også ofte et større antal mennesker med offline markedsføring, end hvad der er tilfældet med online markedsføring. Det kræver blot, at annonceringen er en vis størrelse, og at virksomheden bag har ressourcerne til det. Dog er der større chance for at få en potentiel kunde til at handle, hvis vedkommende i forvejen har vist interesse for produktet. Derudover bruger langt de fleste nettet til at søge rundt efter god tilbud, og det er blevet muligt at ramme flere og flere potentielle kunder gennem annoncering på eksempelvis de sociale medier. De bruges nemlig mange gange dagligt at de fleste danskere, og det er også en af grundene til, at rollerne er byttet rundt.

Det er altså sjældent, at en virksomhed kommer langt udelukkende med offline markedsføring. Online markedsføring og søgemaskineoptimering er fremtidens markedsføringsstrategier, men det skader aldrig at supplere med den lidt mere gammeldags form for markedsføring.

Offline markedsføring er altså ikke helt død, men man er som virksomhed tvunget til at forholde sig til de nye markedsføringsmetoder, hvis man forsat ønsker vækst og øget kundetilstrømning.