Artiklen indeholder reklamelinks
Der er mange ting, der skal tages stilling til, når du vil lave en helt ny hjemmeside. Hvordan skal siden opbygges? Hvilket CMS skal du bruge? Hvilke farver og billeder skal du bruge? Hvordan gør du siden mobilvenlig? Hvilket webhotel skal du vælge? Og måske vigtigst af alt: Hvad skal siden hedde?
Hvis du har planer om at starte en virksomhed, så har du måske allerede fundet ud af, hvad virksomheden skal hedde. Men har du også tjekket, om domænet med virksomhedens navn også er ledigt? Prøv at tjek det hos DK-hostmaster, hvis der er tale om et .dk-domæne eller tjek med din webhotelhost.
Har du ikke fastlagt dig på et navn, kan det være svært at finde frem til det perfekte domænenavn. Selvom det er svært, er det det første store skridt mod en ny hjemmeside: uden domænenavn og webhotel har du ikke et sted at opbygge din nye hjemmeside.
Du får her 3 råd til, hvordan du udvikler det helt perfekte domænenavn.
1: Find dine søgeord
Hvad er det, du gerne vil med din hjemmeside? Hvad er det, du vil sælge? Overvej hvad det er, du gerne vil findes på i søgeresultaterne. Prøv eventuelt at sætte nogle af dine søgeord sammen – giver det mening? Det kunne være, hvis du vil have bynavnet med i dit domænenavn. Vælger du løsningen med bynavnet, så overvej også hvilken situation det sætter dig i, hvis du en dag vil udvide din forretning til andre byer.
At bruge dine vigtigste søgeord i dit domænenavn har ikke en direkte SEO-effekt. Det betyder altså ikke at du vil blive vist som nr. 1 i søgeresultaterne på baggrund af dit domænenavn – der skal flere ting til. Det kan dog give dig den fordel, at brugerne ved, hvad de kan forvente ud fra domænenavnet – hvilket kan resultere i en højere CTR (click through rate).
2: Det skal være let at stave
Som med alt andet inden for webdesign handler det om, at gøre det let for brugeren – det skal være brugervenligt. Det gælder også for domænenavne! Derfor skal dit domænenavn også være let at stave. Hvis ikke risikerer du, at du mister trafik, fordi dine brugere ikke kan finde din hjemmeside.
Et eksempel er billeddelingstjenesten Flickr.com. ”Flickr” er ikke den korrekte måde at stave ordet på, og derfor mistede Flickr en del trafik, da deres brugere simpelthen ikke kunne komme ind på siden, når de skrev ”Flicker.com”. Derfor måtte Flickr også købe domænet Flicker.com, som i dag redirecter til Flickr.com.
3: Det skal være let at huske
Vælg et domænenavn, der er let at huske. Det gør det lettere for dine besøgende at finde tilbage til hjemmesiden på et senere tidspunkt. Hvis dine besøgende kan huske domænenavnet, er det også lettere for dem at fortælle andre om og henvise til din hjemmeside.
Hvis navnet er let at huske, så kan vi understrege punkt 2 igen: Det skal være let at stave!
Har du behov for flere domæner?
Som nævnt i eksemplet med Flickr, kan det være en fordel at have registreret flere domæner. Det behøver ikke være med forskellige variationer af selve navnet. Det kan også være at dit primære domæne er .dk, men at du også gerne vil have peget .nu over på det primære domæne – eller omvendt.